U jednom danu Srebrenica dobila poslastičarnicu i brzu hranu

Iz Srebrenice svakodnevno odlaze vijesti o sve manjem broju stanovnika, zatvaranju radnji. Ovog puta donosimo vam jednu pozitivnu i inspirativnu priču.

U Srebrenici je juče otvoreno čak dva objekta. Jedan je poslastičarnica a drugi je brza hrana.

Prvu poslastičaricu u gradu pod nazivom “Slatki zalogaj” otvorili su bračni par Alić, Haris i Radomirka, koji su time i za sebe otvorili radna mjesta.

“Poslastičarnicu smo otvorili vlastitim sredstvima, kreditnim zaduženjem jer oboje nemamo posao. Moj suprug je, zajedno sa prijateljima, uređivao enterijer i na taj način smo napravili uštede”, kaže Radomirka.

Ona je rekla da je cilj do ljeta opremanje kuhinje i uređenje bašte kako bi ponuda bila što bolja, a njihov objekat bi time otvorio šest radnih mjesta.

Radomirka ističe da kolače prave porodično i da Srebreničanima nude mjesto gdje mogu doći na kafu i uživati u slatkim poslasticama.

Porodica Kočević u sklopu svoje radnje i preduzeća otvorila je kuhinju, brzu hranu čime žele sugrađanima ponuditi pice, sendviče, palačinke, ali i neka kuvana jela.

Brza hrana “Svjetlost” ovim je otvorila još dva radna mjesta, a shodno razvoju djelatnosti moguće je i proširenje, kažu iz ovog preduzeća.

Objekti su otvoreni u centru Srebrenice.

Trend zatvaranja radnji

Prema informacijama koje smo dobili u decembru, u 2017. godini ukupno je otvoreno 23 radnje raznih profila i djelatnosi dok je odjevljeno 27 i 4 privremeno odjavljeno.

U 2016. godini na teritoriji opštine Srebrenica prijavljeno je 29 radnji dok je odjavaljeno čak 40 radnji.

Gotovo 15 godina unazad u Srebrenici je sve manje stanovnika zbog čega mali biznisi ne mogu da opstanu, a poznato je da ovo mjesto nema pekaru, mesaru, prodavicu sportske opreme kao i mnogo toga.

You must be logged in to post a comment Login