U Bratuncu završen projekat “Tinejdžeri za mir”

Dodjelom diploma i zajedničkim druženjem završen je projakt “Tinejdžeri za mir” koji je okupio 50 mladih iz opštine Bratunac.

Projektom je obuhvaćeno 50 tinejdžera iz bratunačkih mjesnih zajednica Glogova i Bjelovac.

Realizacija projekta krenula je početkom septembra i trajala je deset mjeseci gdje je djeci i mladim iz dvije mjesne zajednice u ponudi bio kurs engleskog jezika, trening iz oblasti nenasilne komunikacije i predavanja na temu religije.

Tokom trajanja projekta organizovana su i dvije posjete mjesnim zajednicama Glogova i Bjelovac gdje su se tinejdžeri družili kroz razne aktivnosti, ali i upoznali okruženje svojih drugara sa projekta.

“Kroz projekat ‘Tinejdžeri za održivi mir’ učesnici su osnaženi za dalje obrazovanje i karijeru kroz kurs engleskog.Takodje, odbacili su predrasude koje su imali jedni o drugima, povećali toleranciju i međusobno razumijevanje kako među učesnicima, tako i prema svojim vršnjacima sa kojima dijele ista interesovanja bez obzira na to kojoj etničkoj grupi pripadaju. Stekli su puno drugara i znanja kroz ovaj projekat čime su i ostvareni ciljevi postavljeni na samom početku”, kaže vođa projekta Una Zečić iz Udruženja “SuperU” Bratunac.

Svi učesnici dobili su i certificate o učešću na kursu iz engleskog jezika.

You must be logged in to post a comment Login