U Bratuncu smanjen broj osoba pozitivnih na virus

Danas je u Bratuncu zasjedao Štab za vanredne situacije ove opštine gdje je rečeno da je na novi virus zaraženo šest osoba, dok je po dvije osobe u izolaciji i na bolničkom liječenju.

Štab je na današnjoj sjednici konstatovao da je u Bratuncu znatno poboljšana epidemiološka situacija u odnosu na početak septembra, kada je bilo 16 pozitivnih, troje na bolničkom liječenju i 30 osoba u kućnoj izolaciji.

Na sastanku je rečeno da se redovno vrši dezinfekcija javnih površina i objekata, među kojima su i obrazovne ustanove  u kojima je 2. septembra počela nova školska godina.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović informisao je članove štaba da je jedan od prevoznika odustao od prevoza učenika i radnika na linijama Bratunac – Konjević Polje i Bratunac – Polom.

„Imajući u vidu da je počela školska godina Štab je danas donio odluku da se, uz saglasnost i zapisnik republičkog saobraćajnog inspektora zaduženog za ovo područje da privremena saglasnost za pokrivanje ovih linija od strane drugog prevoznika, koji obavlja prevoz na području opštine Bratunac,“ izjavio je načelnik.

On je dodao da će se u narednom periodu provesti redovna procedura za uređivanje redova vožnje na cijelom području lokalne zajednice, a Opština Bratunac će vršiti subvenciju prevozniku za te linije, kako bi se obezbijedio redovan prevoz do škole.

You must be logged in to post a comment Login