U Bratuncu povećan broj prekršaja u saobraćaju

I protekle godine sankcionisan je veliki broj vozača zbog počinjenih prekrašaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na teritoriji Bratunca i Srebrenica, a evidentiran je i veliki broj saobraćajnih nezgoda, ali manje nego prošle godine.

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Policijske uprave Zvornik, prošle godine policijski službenici Policijske stanice Bratunac evidentirali su ukupno 2.389 prekršaja, dok je 2018. taj broj iznosio a 1.515, a 2017. izdato je 1.861 prekršajnih nalog.

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica izdali su 1.250, za 9 manje nego prošle godine 1.259 prekršajni nalog, dok je tokom 2017. godine evidentirano 1.271 prekršaj iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

„Tokom 2019. godine, na području koje operativno pokriva Policijska stanica Bratunac dogodilo se 67 saobraćajnih nezgoda, što je za 25,56 odsto manje u odnosu na uporedni period kada je bilo evidentirano 90 saobraćajnih nezgoda. U tim nezgodama u 2019. godini nije bilo smrtno stradalih lica, dok je 2018. godine jedno lice smrtno stradalo. Broj lica koja su zadobila tjelesne povrede je 27 i taj broj je znatno manji u odnosu na uporedni period kada su 44 lica zadobila tjelesne povrede. U istom periodu, na području Policijske stanice Srebrenica evidentirane su 22 saobraćajne nezgode, što je za 31,25 odsto manje u odnosu na uporedni period kada su evidentirane 32 saobraćane nezgode. Od tog broja, četiri saobraćajne nezgode su sa nastradalim licima, jedno smrtno stradalo i tri nezgode sa povrijeđenim licima, što je manje u odnosu na 2018. godinu kada je evidentirano sedam saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, osam lica stradalo, od čega je jedno smrtno stradalo, a sedam je zadobilo tjelesne povrede“, rekao je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik. 

On kaže da je na osnovu navedenih pokazatelja evidentiran manji broj saobraćajnih nezgoda nego 2018. godine, a takođe i broj nastradalih lica je značajno manji u istom periodu, što je svakako rezultat pojačanog rada policijskih službenika u ovoj oblasti.

„Još jednom apelujemo na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise i na taj način zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju“, poručio je Bobar.

Policijska uprava Zvornik će u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza preventivnih i represivnih aktivnosti koje će imati sa cilj podizanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

You must be logged in to post a comment Login