U Bratuncu potpisan ugovor sa 26 pripravnika u javnim preduzećima

Juče je u Bratuncu održan prijem za 26 visokoobrazovanih kadrova koji će narednu godinu dana odraditi pripravnički staž.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je da se projekat angažovanja pripravnika u javna preduzeća i institucije obavlja već nekoliko godina u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske.

“U Bratuncu je u poslednje tri godine više od 100 mladih sa visokom stručnom spremom odradilo pripravnički staž, što je velika podrška Zavoda. U tom programu poslodavac, odnosno opština obezbijeđuje 35 odsto sredstava, a Zavod za zapošljavanje RS 65 odsto”, istakao je Mlađenović.

On je rekao da će 17 pripravnika biti angažovano u opštinskoj administraciji, a devet u lokalnim javnim preduzećima i ustanovama.

Mlađenoviće je ovom prilikom  upoznao pripravnike sa trenutnom situacijom kada su u pitanju mogućnosti zapošljavanja mladih obrazovanih ljudi na području Bratunca i istakao da mladi imaju perspektivu i da na području ove opštine postoje realni uslovi za otvaranje novih radnih mjesta.

You must be logged in to post a comment Login