U Bratuncu počela distribucija zaštitnih i dezinfekcionih sredstava

Udruženja žena „Priroda“ uz podršku Opštine Bratunac počelo je distribuciju zaštitnih sredstava za ugrožene kategorije ove opštine.

Ova sredstava biće podijeljena ukupno za  1.400 stanovnika opštine Bratunac iz nekoliko kategorija kao šti su penzioneri, stariji ljudi, žene srednje dobi, višečlane porodice i drugo.

„Ova podjela se vrši u saradnji sa udruženjem penzionera, nevladinim organizacijama čiji su korisnici iz navedenih kategorija, Centrom za socijalni rad i drugim relevantnim organizacijama i institucijama. Uz podjelu ovih sredstva se vrši i distribucija letaka koji sadrže uputstva za samozaštitu i zaštitu stanovništva“, navodi se iz Udruženja žena „Priroda“ Bratunac.

Takođe, pruža se i psihosocijalna podrška ljudima kojima je ona potrebna i koji pate od različitih oblika psihičkih problema koji su vezani za stanja izolacije, stanje neizvjesnosti izazvane pandemijom. Podrška se sastoji u grupnim i individualnim terapijama koje pruža stučna saradnica ovog udruženja i do sada je oko 60 ljudi prošlo ovaj vid terapije.

Ove aktivnosti realizuju se kroz projekat “Solidarnost u prevenciji COVID-a 19” u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu– ReLOaD , koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz finansiranje i podršku  Europske unije (EU).

You must be logged in to post a comment Login