U Bratuncu formiran Centar za informisanje građana

U okviru Štaba za vanredne situacije formiran je Centar za informisanje građana.

Planirano je dežurstva Opštine Bratunac, policije, vatrogasaca i doma zdravlja u ovoj opštini danonoćno, dok će od 7.00 do 19.00 dežurati Centar za socijalni rad i Crveni krst.

„U okviru Centra za socijalni rad i Crvenog krsta funkcionisaći 30 volontera a njihovi radnici će pružati potrebne usluge građanima na osnovu informacija koje budu prikuljene tokom prethodnog dana i noći u novoformiranom Centru za informisanje“, saopštio je danas novinarima načelnik opštine Nedeljko Mlađenović nakon sastanka Štaba na kojem su podneseni izvještaji o mjerama koje se provode i aktivnostima koje su planirane u ovoj lokalnoj zajednici s ciljem preventivne zaštite od virusa korona.

Na sastanku je konstatovano zadovoljstvo svih što nema zaraženih u ovoj i susjednoj opštini, a naredni koraci su smanjivanje kretanja građana prema drugim opštinama.

Iz Doma zdravlja Bratunac saopšteno je da se trenutno u kućnoj izolaciji nalazi 188 osoba, dok je njih pet završilo izolaciju. Radi se najviše o studenitma koji studiraju vani i radnicima.

Prema informacijama Epidemiološke službe Doma zdravlja Srebrenica do sada je evidentirano 90 lica koja se nalaze u kućnoj izolaciji

„Za četiri dana počeće se ukidati nadzor nad ovim osobama među kojima nema bolesnih“, rekao je epidemiolog Uglješa Stojanović.

Formiran je tim psiologa koji stoje na raspolaganju ljudima koji zbog ove situacije imaju psihološke poteškoće i dostupni su: Mirjana Petrović (065/793-670), Biljana Vukosavljević (065/486-743) i Bojana Ilić (065/273-298).

Štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama opštine Srebrenica neće zasjedati svakog dana, održavaće se telefonski sastanci, a ukoliko bude potrebe za sastancima biće u smanjenom broju, samo uz neophodne članove, rečeno je juče na sastanku.

Iz Moje apoteke u Srebrenici rekli su nam da sada rade u terminu od 8.00 do 18.00 sati i da još ne znaju da li će uvesti da tokom vanredne situacije bude radna i nedjelja.

Evidento je da ljudi u Srebrenici i Bratuncu poštuju naredbe i da domove napuštaju isključivo radi nabavke osnovnih namirnica.

Iz Policijske uprave Zvorni saopšteno je da na teritoriji opština Srebrenica i Bratunca nije bilo kršnja policijskog časa.

I večeras od 20.00 do 5.00 sati ujutru uveden je policijski čas, a za sve one koji ne poštuju odluke biće izrečene kazne od 500 do 1.500 KM ili do dvije godine zatvora, saopšteno je iz MUP RS.

You must be logged in to post a comment Login