U Bratuncu bez zaraženih osoba novim virusom

Na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Bratunac konstatovana je povoljna epidemiološka situacija gdje tri dana nema novozaraženih, a nema ni osoba u izolaciji, potvrdio je direktor Doma zdravlja Bratunac Aleksandar Vasić.

„Sva testirana lica su negativna i niko nije prijavljen sa simptomima, koji ukazuju na moguće prisustvo virusa. Ima samo sezonskih alergijskih reakcija, pa je povećan broj djece na pregledima“, rekao je Vasić.

Štab je danas, u skladu sa najnovijim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, donio odluku o produženju mjera zaštite od širenja virusa korona do 12. oktobra.

Na današnjoj sjednici Štaba konstatovano je da se u Bratuncu redovno vrši dezinfekcija javnih površina i objekata, kao i da nadležni organi redovno kontrolišu provođenje mjera zaštite od virusa korona na području ove opštine.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović upoznao je članove Štaba da se u svim bratunačkim školama redovno odvija nastava, te da nije zabilježen nijedan slučaj zaraze virusom korona zaposlenih i učenika u lokalnim obrazovnim ustanovama.

On je rekao da sve škole vrše redovnu dezinfekciju prostorija i pridržavaju se preporuka reosrnog ministarstva, koje se odnose na organizovanje nastavnog procesa u vanrednoj situaciji.

You must be logged in to post a comment Login