Termini liječenja Guber vodama

Iz Doma zdravlja Srebrenica saopšteni su termini i rasporedi doktora u eksperimentalnom liječenju Guber vodama za mjesec februar.

Nastavak projekta predstavljen je 4. februara, a najavljeni su i drugi termini gdje će se pacijenti moći konsultovati sa doktorima.

Tim čine dr Almir Pašagić, dr Radomir Pavlović i medicinski tehničar Suljo Čakanović, a analizu vode vršiće Tehnološki fakultet u Zvorniku na čelu sa docentom Draganom Vujadinovićem.

Naredni termini su 19. februar, pacijente će primati dr Pavlović i 24. februara gdje će biti dostupan dr Pašagić.

Termini konsutlacija sa medicinskim timom su jednom sedmično, ponedjeljkom ili subotom od 11.00 časova u Domu zdravlja Srebrenica.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefonr 065/741-821, Suljo Čakanović koordinator projekta.

Od marta do novembra 2016. godine vodu je koristilo 200 ljudi koji su dolazili na kontrolu i njihovo zdravstveno stanje se poboljšalo, a nastavkom projekta očekuje se još veće interesovanje ljudi.

Stručni medicinki tim u eksperimentalnom procesu liječenja koristi Kožnu vodu, Sinus voda, Ljepoticu, Očnu vodu i vodu za liječenje anemije.

Ovaj vid liječenja trajaće dok se ne pokrene Banja Guber koja ima izuzetno velika ljekovita svojstva i potencijale a koja zbog mnogih faktora još nije osposobljena i pokrenuta u cilju liječenja i razvoja turizma.

You must be logged in to post a comment Login