Danas na “Bosanskoj tržnici” probajte proizvode iz Srebrenice

Posjetioci koji se sutra nađu u Sarajevu u “Bosanskoj tržnici”, od 11 sati imaće priliku da probaju proizvode iz Srebrenice.

“Biće tu domaćih i zdravih sireva, i drugih mliječnih proizvoda, zatim pekmeza, džemova i bestilja, te voća i povrća od naših kooperanata širom BiH, dok će poseban štand imati sarajevski Klas sa svojim proizvodima koje će svi posjetioci moći probati, i na kraju zaliti bosanskom kafom iz džinovske džezve. Ovo je prilika da se posjetioci “Bosanske tržnice” uvjere u kvalitet ponude koju imamo, počaste, ali i da kupuju domaće, jer na taj način svi zajedno gradimo BiH”, kazao je Emir Dedović, pomoćnik načelnika Službe za privredu Opštine Novi Grad Sarajevo.

“Bosanska tržnica” projekat Opštine Novi Grad Sarajevo, inovacija je i primjer kako bi stvari trebale funkcionisati kada je riječ o brizi za zdravlje, kvalitetnu hranu, i razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje. Pored osvjedočenih domaćih brandova kao što je “Klas” sa svojim supermarketom u kojem je zastupljeno preko 70 posto bh. proizvoda, na “Bosanskoj tržnici” svoje proizvode, također, nude i poljoprivredne zadruge “Voćar – Promet” Zvornik, “Eko life” – Stolac, “Više-Grad” – Višegrad, opće poljoprivredne zadruge “Tarevci” – Modriča i “3E” Skelani – Srebrenica, te “Agrofood” Konjević Polje – Bratunac, i Eko select milk – Rogatica.

Izvor: Klix.ba

You must be logged in to post a comment Login