Stalne padavine otežavaju čišćenje puteva

Iz Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica kažu da su sve ekipe angažovane na zimskom održavanju puteva na terenu i vrše čišćenje putnih pravaca.

Načelnik ovog odjeljenja Bojan Josipović kaže da je sinoć očišen put i do najudaljenijih planinskih sela Luke i Krušev Dola, te da zbog stalnih padavina teško je reći do kada će putevi u planinom dijelu biti prohodni.

„Noćas i jutros očišćena je većina putnih pravaca, a vozačima savjetujemo da bez lanaca ne kreću na put. Dodatni problem je što snijeg pada i teško je očistiti sve putne pravce“, kaže Jospović.

Prema informacijama dobijenim sa terena neprohodni su neki nekategorisani putevi u planinskom dijelu opštine a to su putevi prema Ratkovićima, Poznanovićima u kojima živi svega nekoliko domaćinstava kao i nekim zaseocima u kojima živi po jedna ili dvije porodice.

Iz Komunalnog preduzeća „Polet“, jedno od tri preduzeća koje je zaduženo za čišćenje puteva, kažu da su angažovani svi radnici i mehanizacija, te da se čiste putevi po prestanku padavina u gradu.

U centru grada počelo je čišćenje i sporednih ulica i trotoara, a po selima čiste se putni pravci gdje živi veći broj domaćinstava.

U pojedinim planinskim selima dolazilo je do prekida električne enrgije kao i do prekida interneta.

You must be logged in to post a comment Login