SŠC Bratunac: Ove godine najslabije interesovanje za upis

U Srednjoškolskm centru Bratunac ostalo je upražnjeno još 53 mjesta, a u dva roka primljen je 91 učenik.

Prema riječima sekretara SŠC Bratunac Rajke Savić ove godine je najslabije interesovanje za upis u ovaj centar.

Od šest odjeljanja, popunjeno je dva sa po 24 učenika u arhitektonskoj i elektroenergetskoj školi.

Za građevinsku tehničku školu prijavila su se svega tri učenika, za CNC tehničara 15.

„U mješovito odjeljenje trogodišnjih škola za zanimanje bravar-zavarivač primljeno je planiranih 12 učenika dok su se svega dva prijavila za zanimanje obrada metala rezanjem, a  ova dva zanimanja se tretiraju deficitarnim i za njih će Vlada Republike dodijeliti stipendije od 100 KM mjesečno i snositi troškove prevoza za učenike koji putuju do škole za sve koji upišu te struke“, istakla je Savićeva.

Ona kaže da nije popunjeno ni planirano mješovito odjeljenje za zanatska zanimanja jer je od 12 planiranih za struku električar-elektroinstalater popunjeno sedam, a za zanimanje autoelektričar svega četiri mjesta.

Savićeva je dodaje da im je poznato da je u ovoj generaciji osnovaca manje učenika završilo deveti razred nego prethodnih godina, ali da u ovom Centru očekuju da će u julskom prijemnom roku ipak ispuniti plan upisa.

U školskoj 2020/2021. godini vrši se upis za: arhitektonski tehničar, građevinski tehničar, tehničar za CNC tehonologije, obrađivač metala rezanjem, bravar – zavarivač, tehničar elektroenergetike, električar – elektroinstalater i autoelektričar za ukupno 144 mjesta.

You must be logged in to post a comment Login