Srebrenica na proljeće dobija obnovljen Dom zdravlja

Krajem decembra prošle godine počela je obnova Doma zdravlja u Srebrenici kao i ambulante u Skelanima.

Projekat u vrijednosti 478.000 KM finansira Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u iznosu od 336.000, dok Opština Srebrenica finansirati preostalih 142.000 KM.

“Radovi teku dogovorenom dinamikom i trebali bi biti okončani onako kako je to definisao izvođač radova u trajanju od 150 radnih dana”, kaže v.d. direktor Doma zdravlja Srebrenica Aleksandar Jovanović.

On ističe da bi radovi trebali biti gotovi do sredine aprila jer je to rok kada se završavaju svi projekti obnove domova zdravlja koje finansira Svjetska banka.

Nakon unutrašanjih radova obnoviće se i fasada

Prilikom ozvaničavanja početka rekonstrukcije govorilo se da će se pronaći sredstva za rekonstrukciju spoljašnjosti zgrade.

“Nedeljko Simić iz Rotari kluba Srebrenica posredstvom ove evropske organizacije obezbijedio je 150.000 KM, dok je Opština Srebrenica u budžet za ovu godinu za rekonstrukciju Doma zdravlja planirala još 50.000 KM kojima će se izvršiti rekonstrukcija fasade i opremanje bolničke laboratorija”, objašnjava Jovanović.

Prema njegovim riječima drugi dio radova obaviće se nakon završetka rekonstrukcije unutrašnjosti čime će Dom zdravlja u Srebrenici biti u potpunosti obnovljen.

Rekonstrukcija Doma zdravlja Srebrenica