SO Srebrenica: Izabrani novi članovi upravnih odbora

Na nastavku 11 redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica razriješeni su svi vršioci dužnosti članova upravnih i nadzornih odbora lokalnih javnih ustanova u ovom mjestu i izabrani novi.

Za opštinska prduzeća imenovani su novi nadzorni odbori i to Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Kulturni centar, Dječije obdanište “Poletarac”, RTV Srebrenica.

Odbornicu su za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad izabrali Daneta Katanića i usvojili zaključak da se poništi prethodni i raspiše novi konkurs za izbor direktora RTV Srebrenice.

Donesena je odluka o formiranju Agencije za razvoj i izgradnju opštine Srebnrenica kao i odluka o definisanju školskih područja u ovoj lokalnoj zajednici.

Dogovoreno je da opština proda poslovne prostorije u Skelanima, a za koje je zainteresovana Republička uprava za geodetsko-imovinske poslove kao i izdavanju pod zakup novoizgrađene proizvodne hale u Potočarima zainteresovanoj firmi za pokretanje proizvodnje u tom objektu.

Prijedlog Odluke o imenovanju konkursne komisije za sprovođenje Javnog oglasa za izbor i imenovanje jednog člana Opštinske izborne komisije Srebrenica nije obavljen i zaključeno je da se prvo traži mišljenje Centralne izborne komisije BiH o nacionalnoj i polnoj pripadnosti tog člana pa da se onda formira komisija i raspiše konkurs za izbor nedostajućeg petog člana OIK Srebrenica.

Foto: Miro Pejić

You must be logged in to post a comment Login