Šivara u Srebrenici dobija novog vlasnika

Firma “Merkur Fashion” koja se bavi tekstilnom industrijom u Srebrenici je otvorena 11. marta ove godine, a od prije par dana novi vlasnik je obišao zgradu.

Kako je rekao načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, uvidjeli su da bivši vlasnik pomenute firme Miroljub Avramović nije ozbiljan te su odlučili da pronađu zamjenu i sa njim prekinu saradnju.

„Četiri ili pet mjeseci stari vlasnik nije plaćao plate radnicima zbog čega smo odlučili da pronađemo novo preduzeće i kao najbolje izabrali smo ‘6. novembar iz Zvornika’ čiji direktor Jakov Galić će preuzeti šivaru u Srebrenici, a uzeli su i obavezu da izmire sva dugovanja prema radnicama i nastave proizvodnju“, kaže načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

Novi investitor sa svojim saradnicima i načelnikom ove opštine obišao je prostor i sastao se sa radnicima, rečeno je iz kabineta srebreničkog načelnika.

Grujičić je rekao da će novom preduzeću biti na raspologanju i mašine koje je koristili prošla firma, te da će shodno potrebama doći do porasta novih radnih mjesta.

Prilikom naše nedavne posjete preduzeću “Merkur Fashion”, direktor Miroljub Avramović nam je rekao da je obuka završena i da je na redu veća proizvodnja i formiranje norme.

Avramović je još rekao da je ranije sam od predstavnika Vlade Republike Srpske dobio obećanje da će Zavod za zapošljavanje RS raspisati poziv za podsticaj kojim će nabaviti još neke mašine i platiti zaostale plate radnicama.

Opština Srebrenica u adaptaciju ovog prostora uložila je više od 200.000 KM od podrške Vlade RS, a nakon štrajka radnica u maju, obećano je 50.000 KM za upošljavanje 14 radnica od čega je 38.000 KM uplaćeno.

You must be logged in to post a comment Login