Sanacija klizišta na regionalnim putevima u Bratuncu do kraja aprila

Sanacija klizišta na regionalnim putevima Drinjača-Bratunac-Fakovići-Skelani počela je lani na ljeto, a najavljen je završetak radova krajem prošle godine, da bi zbog vremenskih uslova prolongiran za kraj januara.

Prema informacijama načelnika opštine Bratunca Nedeljka Mlađenovića radovi su bili prolongirani do kraja januara zbog niskih temperatura i snijega.

Informacije od izvođača radova preduzeća „Zvornikputevi“ nismo dobili, a prema informacijama BIHAMK radovi se i dalje obavljaju.

„Zbog radova na sanaciji klizišta od 00.00 do 7.00 sati  i od 16.00 do 00.00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona“, navodi se na sajtu BIHAMK.

Obišli smo putni pravac Bratunac-Fakovići-Skelani gdje se na terenu nalazi mehanzacija i dalje teku radovi na sanaciji odrona.

Prema informacijama portala Isninomjer.ba, iz Auto-moto saveza Republike Srpske kažu da bi radovi trebali biti završeni 30. aprila.

„Kada je u pitanju sanacija klizišta na regionalnom putu (R-454a) Bratunac-Drinjača, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske donijelo je rješenje o sanaciji, koje je stupilo na snagu 26. februara 2018. godine. Sanacija klizišta počela je 10. avgusta 2018. godine. Postoji 11 klizišta na dužini puta od 500 metara, uglavnom na svakih 50 metara po jedno klizište. Predviđeno je da radovi budu završeni 30. aprila 2019. godine“, rečeno je iz AMS RS, javlja Istinomjer.ba.

Na regionalnim putevima Drinjača-Bratunac-Fakovići-Skelani saniraće se ukupno 14 klizišta, 11 na dionici od Drinjače do Bratunca i tri između Bratunca i Skelana koji su oštećeni poplavama 2014. godine.

Vrijednost radova je 5.830.000 KM koji se finansiraju kredinom Svjetske banke za sanaciju puteva nakon poplava 2014. godineGodinama regionalni putevi Drinjača-Bratunac-Fakovići-Skelani su u veoma lošem stanju, sve češće se pojavljuju odroni, asfalt je ispucao, a niske temperature dovelu su ovaj put u stanje opasnog za vozače.

You must be logged in to post a comment Login