Renoviraće se sportsko igralište u Osatu

Zahvaljujući Opštini Centar Sarajevo i Udruženju “Jesi li za basket?” izvršiće se sanacija školskog igrališta u područnoj školi u Osatu.

Zamjenik načelnika Srebrenice Nermin Alivuković i predstavnici Udruženja “Jesi li za basket?” obišli su školsko igralište u Osatu.

“Ovo je nastavak podrške ovoj područnoj školi, prošle godine sam ovoj školi pomogao u nabavci dvije školske table, ručnih kolica i trimera, obećao sam da ću uz pomoć dobrih ljudi iznaći sredstva za uređenje igralište za ovu djecu, hvala načelniku Ajnadžiću i Udruženju ‘Jesi li za basket’ koji su prepoznali potrebu za jedan ovakav projekat u ovom udaljenom srebreničkom naselju, gdje će djeca koja žive na ovom prostoru imati mogućnost kao i djeca u Srebrenici da igraju basket i fudbal”, rekao je Alivuković.

On je istakao da ova škola u Osatu ima problem sa pitkom vodom, te da će nadležno komunalno preduzeće do početka školske godine izvršiti čišćenje bazena, a da ova škola i područna škola u Sućeskoj imaju problem sa krovom zašto je potrebno izdvojiti oko 100.000 KM.

Alivuković ističe da ukoliko nadležno ministarstvo ne bude ispunilo obećanu sanaciju, on će uz podršku prijatelja iznaći način da se saniraju krovovi škola.

You must be logged in to post a comment Login