Raspodjela donacije Saudijske Arabije do kraja 2020.

Okončanje raspodjele donacije Saudijske Arabije trebalo bi da bude završeno do kraja godine, rekao je prvi čovjek Opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Jedan od najdužih javnih konkursa Opštine Srebrenica trebao bi da bude završen. Radi se o raspodjeli milion evra Kraljevine Saudijske Arabije, koje su prema riječima načelnika Srebrenice uplaćeni na račun Savjeta ministara BiH i čekaju završetak javnog konkursa.

Javnim pozivima predviđeno je podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih objekata i dodjelu poljoprivredne mehanizacije i opreme obuhvata milion evra, polovina novca je za poljoprivrednu mehanizaciju, a druga polovina za rekonstrukciju stambenih objekata.

Grujičić ističe da je ovo jedan od najkompleksnijih projekata. On kaže da je dio poziva oko rekonstrukciju stambenih objekata gotov i da se čeka spisak Bošnjaka.

„Mi smo već raspisivali tendere, neke firme su se žalile i tender je oboren, što nam je oduzelo dosta vremena. Zadatak nam je da do kraja godine sve to završimo, jer imamo obavezu da u ovoj godini završimo taj projekat“, ističe Grujičić.

On kaže da je počelo potpisivanje ugovora sa 195 korisnika građevinskih paketa iz donacije, a da je predviđena realizacija i drugog dijela donacije za mehanizaciju.

“Očekujemo da bi do kraja godine trebalo da bude završena ovaj projekat”, naglašava Grujičić.

Do sada je bilo objavljeno nekoliko javnih poziva i svi su poništeni.

Kraljevina Saudijske Arabije još u oktobru 2015. obećala je donaciju za Srebrenicu, a 14. septembra 2016. godine potpisan je ugovor i od tada se pokušava realizovati navedeni javni poziv.

Javnim pozivom za mehanizaciju je predviđena raspodjela 35 brdskih kosačica, 92 motokultivatora sa prikolicom, po pet mašina za vađenje i sađenje krompira, 50 trimera i 5 silokombajna.

You must be logged in to post a comment Login