Radionice za mlade iz četiri opštine regije Birač

Ovog vikenda biće održane radionice u Bratuncu i Milićima za mlade iz četiri opštine.

Udruženje “Forum žena“ Bratunac će   6. i 7. juna u Bratuncu I Milićima organizovati dvije radionice za mlade iz četiri opštine regije Birač.

Kroz projekat “Mirovna politička akdemija za mlade regije Birač“ biće organizovane dvije radionice za dvadesetak mladih iz Bratunca, Srebrenice, Milića i Vlasenice.

Radionice na teme  “Vještine aktivnog slušanja i samopropitivanja“ će omogućiti mladima da dobiju uvid u sopstvene obrasce ponašanja te korišćenje verbalnih i neverbalnih načina komunikacije u težnji ka međusobnom razumijevanju. 

Udruženje „Forum žena“ Bratunac od 20. aprila do 20. oktobra implementira projekat „Mirovna politička akademija za mlade regije Birač“ gdje će biti uključeno 20 mladih ljudi iz Bratunca, Srebrenice, Milića i Vlasenice.

 „Ovim projektom će se raditi na osnaživanju mladih za društveno političko djelovanje kroz različite aktivnosti koje će doprinijeti pokretanju inicijativa za usvajanje relevantnih omladinskih politika u lokalnim zajednicama. Izgradnja kapaciteta mladih lidera osmišljena je kroz set radionica koje će kroz različite teme iz oblasti međuljudskih odnosa omogućiti sticanje vještina koje su neophodne za izgradnju mira“, navodi se u saopštenju Udruženja „Forum žena“.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

You must be logged in to post a comment Login