PU Zvornik: Ramer na cestama

Iz Policijske uprave Zvornik apeluju na vozače da je na cestama radarski sistem ramer.

Obavještavamo građane da će se od 15. avgusta do 8. septembra, na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema.

Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača.

Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

U toku prvih šest mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su 243 saobraćajne nezgode, od čega je u 80 saobraćajnih nezgoda uzrok bila neprilagođena brzina, što predstavlja 32,92% od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju. 

You must be logged in to post a comment Login