PU Zvornik: Akcija kontrole saobraćaja

Policijska uprava Zvornik od 7. do 21. novembra vršiće kontrolu saobraćaja sa akcentom na kontrolu „odnos vozač-pješak”, kao i kontrolu pješaka učesnika u saobraćaju.

Pomenuta akcija ima za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.

U proteklih 10 mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci, od čega je jedan smrtno stradao.

Policijska uprava Zvornik apeluje na pješake, naročito na one starije životne dobi, da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke, te da ne koriste tamnu odjeću, kako bi prije svega zaštitili vlastiti život.

Takođe, apelujemo na vozače motornih vozila da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo, navodi se iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

You must be logged in to post a comment Login