Prva osoba zaražena iz Srebrenice

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske objavljeno da je jedna osoba pozitivna na virus korona i u Srebrenici.

Na sastanku Štab za vanredne situacije opštine Srebrenica danas je rečeno da u ovoj opštini nema zaraženih, što je potvrđeno iz Doma zdravlja Srebrenica, i da je do sada ovo jedina opština na Birač regiji bez prisustva virusa korona.

Nedugo nakon sastanka štaba, iz Instituta za javno zdravstvo RS objavljeno da je od jutros jedna osoba registrovana i u Srebrenici.

“Mi nismo dobili potvrdu iz Instituta za javno zdravstvo RS i nadležnog ministarstva o pojavi virusa. Poslat je jedan test koji je bio negativan”, rečeno nam je iz Doma zdravlja Srebrenica.

Zvanično nije poznato kako je registrovana pojava virusa korone u Srebrenici.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da je nedavno jedna osoba iz Bratunca koja se dovodi u vezu sa zaraženim osobama koristili usluge Doma zdravlja Srebrenica, ali da je nakon testiranja potvrđeno da niko od zaposleni nije pozitivan i da nema zaraze u ovoj opštini.

Grujičić je rekao da će se u javnim ustanovama i objektima gdje dolazi više ljudi narediti pojačano nošenje zaštitne opreme, a za penzionere biće upriličena podijela maski.

U Bratuncu registrovano je novih 5 slučajeva zaraze, a ukupno je 14 lica koja su pozitivna na virus korona.

Shodno odlukama Republički štab za vanredne situacije, Štab za vanredne situacije opštine Srebrenica produžio je danas sve mjere koje su važile do 22. juna, obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, distancu, poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo RS, pojačanu dezinfekciju, rad objekata do 23.00 sata, kao i druge naložene mjere do 6. jula.

You must be logged in to post a comment Login