Preko milion maraka uloženo u opštinu Srebrenica

Vlada Republike Srpske je preko Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, odnosno sadašnjeg Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, u proteklih osam godina uložila više od 1.100.000 KM u opštinu Srebrenica.

Sa aktivnostima obnove i izgradnje stambenih jedinica, izgradnje infrastrukture, i pružanja podrške projektima održivog povratka, nastaviće se i u narednom periodu, rekao je direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac, na jučerašnjem sastanku u Banjoj Luci sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem.

Oni su razgovarali o projektima koji su do sada realizo vani na prostoru Srebrenice, te o mogućnostima realizacije prioritetnih projekata koji će biti veoma značajni za sve stanovnike srebreničke opštine. 

Sekretarijat je ove godine opštini Srebrenica kao nosiocu prava raspolaganja, vratio 19 nepotraživanih stanova, čiji korisnici trenutno imaju privremena rješenja za korištenje, a u toku je postupak njihovog trajnog stambenog zbrinjavanja. Stanovi su vraćeni na osnovu Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo.

Grujičić je upoznao Štrbca o stanju i potrebama raseljenih lica i povratnika na prostoru Srebrenice, te o prioritetnim aktivnostima koje će Opština realizovati u narednom periodu, a namijenjene su pružanju podrške ovim kategorijama stanovništva.

On je istakao i veoma dobru saradnju opštine Srebrenica sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije, koja traje već godinama, navod se u saopštenj.​

You must be logged in to post a comment Login