Povodom Dječije nedjelje u Srebrenici bogat program

Ove godine obilježavanje Dječije nedjelje u Srebrenici je sadržajnije i sve aktivnosti usmjerene su ka djeci i njihovim potrebama.

Obilježavanje Dječije nedjelje počelo je rano jutros kada je otvorena Sedmica crtanog filma u Kulturnom centru Srebrenica gdje su učešće uzeli osnovci.

Nakon prikazivanja filmova, u Narodnoj biblioteci Srebrenica počele su tradicionalne kreativne radionice “Dječija nedjelja u Biblioteci“, nakon čega su djeca upoznata sa radom ove ustanove, Dječijim odjeljenjem i Muzejskom zbirkom.

Dječije obranište „Poletarac“ u sklopu Dječije nedjelje danas je imalo posjetu Opštini Srebrenica, načelniku Mladenu Grujičiću koji je tom prilikom rekao da mu je najdrža posjeta od mališana Srebrenice koji su budućnost i za koje ova lokalna zajednica izdvaja značajna sredstva.

Narodna biblioteka Srebrenica, Dječije obdanište „Poletarac“, Kulturni centar Srebrenica i Prva osnova škola Srebrenice ove godine pripremili su bogat program.

Posjeta Narodnoj biblioteci Srebrenica

Ove godine Dječija nedjelja obilježava se pod sloganom „Moja sedmica, moja godina“ u periodu od 7. do 11. oktobra.

Ministartvo prosvjete i kulture RS povodom Dječije nedjelje raspisalo je i literarni konkurs na temu „Moja sedmica, moja godina“ za osnovce.

Tokom ove sedmice biće priređeni razni programi i posjete ustanovama i organizacijama u Srebrenici a sve sa ciljem promocije dječijih prava.

You must be logged in to post a comment Login