Povećan broj ilegalnih migranata u Zvorniku i Bratuncu

U januaru mjesecu Policijska uprava Zvornik evidentirala je 18 lica za koja se sumnja da su ilegelano prešla granicu na teritoriji Grada Zvonik i opštine Bratunac.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslva RS, policijski službenici Policijske stanice Zvornik su 30. januara, oko 07.30 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u ulici Patrijarha Pavla u Zvorniku, zatekli tri nepoznata lica koja kod sebe nisu posjedovala nikakve identifikacione dokumente i utvrđeno je da se radi o dva državljana Libije i jednom državljanu Tunisa, za koje postoji osnova sumnje da su ilegalno prešli granicu.

Istog dana, policijski službenici Policijske stanice Bratunac su oko 23.20 časova, u mjestu Pobrđe, opština Bratunac, zatekli 12 lica za koje se sumnja da su ilegalno prešli granicu i utvrđeno je da se radi o državljanima Libije, Alžira, Sirije, Maroka i Tunisa.

U jutarnjim časovima 27. januara, oko 00.50 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, na području opštine Bratunac, policijski službenici Policijske stanice Bratunac zatekli su tri nepoznata lica gdje je utvrđeno da se radi o državljanima Alžira, mlađe dobi, a za sve uhapšene postoji sumnja da su ilegalno prešli granicu.

Policijski službenici su o svemu navedenom obavijestili Službu za poslove sa strancima-Terenski centar Bijeljina kao i Graničnu policiju Bosne i Hercegovine. Navedena lica su predata na dalje postupanje Graničnoj policiji BiH, rečeno je iz MUP-a RS.

You must be logged in to post a comment Login