Potpisano osam ugovora za odrađivanje pripravničkog staža

Danas je u Srebrenici potpisano osam ugovora o odrađivanju pripravničkog staža koji realizuje Opština Srebrenica i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

Ugovore sa pripravnicima potpisao je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekavši da ova opština mnogo ulaže u mlade počev od nabavke udžbenika, prevoza, stipendija pa do pripravničkog staža i zaposlenja.

„Ovaj program realizujemo sa Zavodom za zapošljavanje RS gdje je planirano devet osoba za odrađivanje pripravničkog staža. Neki su kandidata su odustali, a neki nisu ispunili kriterijume i razgovaramo sa Zavdom da se se popuni i to jedno upražnjeno mjesto“, rekao je Grujičić.

Pripravnici će imati plate u iznosu od 500 KM, sa uračunati porezima, a Zavod za zapošljavanje RS snosi troškove angažovanja pripravnika u iznosu od 70 odsto, dok Opština Srebrenica snosi 30 odsto troškova.

Za Ljiljanu Stjepanović, profesoricu sporta i fizičke kulture, ovo je prilika da nakon više od godinu dana odradi pripravnički staž i stekne uslove za polaganje stručnog ispita.

U aprilu Opština Srebrenica potpisala je ugovor sa šest pripravnika, dok je prošle godine primljeno 26 pripravnika.

You must be logged in to post a comment Login