Posjeta Holanđana i serija koncerata

Organizacija PortAgora iz Tilburga, Holandija i lokalna inicijativa, organizacija “Srebrenica Wave” organizovaće susrete, koncerte sa ciljem pokretanja prostora za mlade u zgradi nekadašnje pivnice u centru Srebrenice.

U saopštenju se navodi da organizacije PortAgora i Srebrenica Wave organizuju prvu konferenciju u Srebrenici, koja će se održati od 5. do 9. septembra gdje je planirano nekoliko koncerata i jednodnevni izlet brodom do Višergrada za goste i saradnike iz Holandije.

Odlukom Skupštine opštine Srebrenica zgrada nekadašnje pivnice je kupljena i biće data na korištenje inicijativi, organizaciji “Srebrenica Wave” koju čine muzičari srebreničkog benda Afera, koja je svojim velikim zalaganjem, kako navode u saopštenju, stekla mnogo dobrih prijatelja i saradnika u Tiblurgu. Iz dugogodišnje saradnje sa ljudima iz Holandije, njihov san da poboljšaju život građana ove opštine.

Od 5. septembra planiran je dolazak turista i saradnika iz Holandije za koje je pripremljen program od obilaska zgrade pivnice kao i prve srebreničke craft pivare „Silvertown brewery“, plovidba kanjonom rijeke Drine do Višegrada, te prezentacija aktivnosti i analiza rekonstrukcije zgrade koja im je ustupljena.

Tokom večeri, 5. septembra u kafiću Malboro u Srebrenici održaće se svirka lokalnih bendova, a 6. septembra u kafiću Peckham u Bratuncu biće takođe svirka domaćih muzičara.

Ranije je najavljeno održavanje Srebrenica Wave Festivala koji će se održati 7. i 8. septembra a gdje nastupaju dva benda iz Hrvatske, M.O.R.T. i Brkovi, kao i jedan bh. bend Jufkamental u prostorijama nekadašnje pivnice i ulaz je besplatan.

Više o Srebrenica Wave Festivala potražite na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login