Podrška za mlade nezaposlene ljude u Bratuncu

U Bratuncu počinje realizacija projekta „Osnaženi mladi – jaka zajednica“ gdje će se mladim ljudima pružiti besplatna obuka i osnaživanje za lakše pronalaženje posla.

Udruženje građana “SuperU” Bratunac sprovodi projekat „Osnaženi mladi – jaka zajednica“ u kojem će učestvovati 30 nezaposlenih od 18 do 30 godina iz Bratunca. Oni će tokom šest mjeseci imati priliku da besplatno pohađaju kurs poslovnog engleskog, kurs digitalne pismenosti kao i treninge na temu preduzetništva, traženja posla i razvoja preduzetničkih vještina.

Predviđeno je da se kurs poslovnog engleskog održava šest puta mjesečno dok se kurs digitalne pismenosti održava dva puta mjesečno.

Treninzi na temu preduzetništva, traženja posla i razvoja preduzetničkih vještina će se održavati jednom mjesečno a termini svih treninga i kurseva biće dogovoreni sa učesnicima nakon njihovog odabira.

Projekat je počinje 1. septembra i traje do kraja februara 2020. godine, nakon čega će učesnicima biti dodeljeni sertifikati za pohađanje kursa poslovnog engleskog i digitalne pismenosti kao i za cjelokupno učešće u projektu, navodi se u saopštenju.

Projekat je finansiran od strane Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

You must be logged in to post a comment Login