Počeo drugi festival “Srebrenica Wave”

Danas je počelo drugo izdanje festivala “Srebrenica Wave” koji će trajati do 7. avgusta.

Radnom akcijom u novim prostorijama Savjeta mladih Srebrenice i radionicom kreativnog pisanja počeo je drugi festival “Srebrenica Wave” koji će okupiti mlade iz naše zemlje i Evrope.

Radionicu pisanja vodi Jasna Šamić, pisac, prevodilac, književni kritičar, za mlade iz Srebrenice.

“Pisanja je jedna igra koja ima pravila, kao i svaka druga igra. Prvo ćemo da se upoznamo pa ćemo da se igramo sa riječima”, rekla je Jasna Šamić.

Nakon današnje radionice napraviće se knjiga tekstova koja će biti predstavljena u subotu, 6. avgusta, u sklopu sajma koji će se održati u gradskom parku.

“U Srebrenici realizujemo drugi festival ‘Srebrenica Wave’ koji će mladim ljudima ponuditi raznovrsne sadržaje, a cilj je da ovo preraste u tradiciju”, rekla je Marie Karas-Delcourt, Udruženje “MIR” iz Francuske.

Tokom ovog festivala održaće se radionice pisanja, gitare i fotografije, detalje pogledajte na OVOM LINKU.

“Srebrenica Wave” ove godine održače se zajedno sa manifestacijom “Kao nekad prije” u sklopu kojih će se održati dvije velike svirke, 5. avgusta, Kazani gdje nastupaju: Cold Fuse (Holandija), Diligent (Holandija), Afera (BiH), Zoster (BiH), Ad Hoc (BiH). Kao i 6. avgusta u nekadašnjoj bašti Gradske kafane, gdje će svirati: Afera, Inat, Domavija, Ozmood Pinglewood iz Sarajeva, Aid Rifatbegović, djeca iz muzičke škole “Superar” i mnogi drugi.

U sklopu festivala održače se i basket turnir, košarkaška utakmica veterana KK “Feros” Srebrenica i KK “Vihor” Bratunac, javni ručak, projekcije filmova i drugi sadržaji koji će okupiti mlade iz BiH, Italije, Holandije, Francuske.

Festival “Srebrenica Wave” organizovan je od strane BET-NET-a, nedavno formirane mreže mladih ljudi iz cijele Evrope.

You must be logged in to post a comment Login