Pištolj iz Bratunca tražen i u Namibiji

Serijska proizvodnja poluautomatskog pištolja “RS9 vampir” u hangarima Tehničkog remonta Bratunac (TRB) uveliko traje, a više od 2.000 komada trebalo bi do kraja godine da bude isporučeno Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Istakao je to za “Glas Srpske” generalni direktor i vlasnik TRB Slavenko Ristić podsjetivši da su ovi pištolji u potpunosti konstruisani i napravljeni u ovom preduzeću.

“Nastojimo svaki mjesec odvojiti 50 ili 100 pištolja za civilno tržište. Interesovanje za našim pištoljima je veliko, kako na domaćem tržištu, tako i u Srbiji, Crnoj Gori i Namibiji. Međutim, malo kasnimo sa svime jer kao i ostale kompanije mnogo zavisimo od uvoza sirovine, a pandemija virusa korona nas usporava”, kazao je Ristić, naglasivši da će uprkos svim poteškoćama TRB u iduću godinu ući još spremniji za nove poslovne poduhvate.

Ristić ističe da za svim proizvodima TRB u namjenskoj industriji vlada veliko interesovanje kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

“U toku je i sklapanje novih šest vozila ‘despot’. Plan je da ih predstavimo na paradi povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske ukoliko epidemiološka situacija dozvoli. Dogovorili smo aranžmane sa Egiptom gdje je već u decembru na sajmu trebalo da prestavimo naša oklopna vozila, ali je za sada sve prolongirano zbog pandemije i čekamo da vidimo šta će se dešavati. Radimo na unapređenju vozila”, rekao je Ristić.

Dodao je da ova kompanija koja svoju prodajnu mrežu gradi na temeljima bivše jugoslovenske namjenske industrije ulaže mnogo u unapređenje svojih proizvoda.

“Unapređujemo liniju za proizvodnju municije i uskoro planiramo naše proizvodne kapacitete predstaviti i Ministarstvu odbrane BiH. Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje, te da će i BiH prepoznati proizvode nastale u Srpskoj”, dodao je Ristić.

On je podsjetio da je krajem prošle godine TRB započeo realizaciju projekta “Iskra”, odnosno sklapanje upaljača za artiljerijske granate, te da i taj pogon, koji zapošljava desetine žena, radi punom parom.

Prvi čovjek Tehničkog remonta Bratunac rekao je da nijednog radnika nisu otpustili u jeku pandemije, te da uprkos krizi planiraju da povećaju broj zaposlenih.

“U toku su konkursi za zapošljavanje mašinskih inženjera, CNC operatera, varioca i bravara”, poručio je Ristić.

Novi ugovori

Slavenko Ristić je rekao da očekuje da do početka iduće godine Tehnički remont Bratunac sklopi nove poslovne ugovore.

“Projekat sklapanja upaljača za artiljerijske granate trebalo bi da počnemo realizovati i sa Grčkom”, rekao je Ristić.

Izvor: Glas Srpske

You must be logged in to post a comment Login