I ove godine pomoć za nabavku udžbenika u Srebrenici

Opština Srebrenica će i ove godine vršiti dodjelu novčane pomoći za nabavku udžbeika za osnovnu i srednju školu za školsku 2017/2018. godinu

Kako se navodi iz Opštine Srebrenica finasiraće se tri kategorije i to: socijalno ugrožene višečlane porodice, porodice sa tri i više učenika/studenta i samohrani roditelji.

Pomoć će biti odobrena porodicama iz navedenih kategorija sa prebivalištem na području opštine Srebrenica i pod uslovom da im djeca pohađaju osnovnu školu u Srebrenici, odnosno da pohađaju srednju školu u Srebrenici.

Kako bi se zahtjev za dodjelu novčane pomoći uzeo u razmatranje neophodno je dostaviti ovu dokmuentaciju:

1. Zahtjev za dodjelu novčane pomoći za nabavku udžbenika,
2. Kopije ličnih karata oba roditelja,
3. Potvrde sa zavoda za zapošljavanje za jednog ili oba roditelja,
4. Kućnu listu,
5. Potvrdu iz škole da učenik redovno pohađa razred za koji se traži pomoć za nabavku udžbenika i,
6. Predračun iz knjižare o vrijednosti udžbenika za razred za koji se predaje Zahtjev za pomoć za nabavku udžbenika.

Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi za pomoć pri nabavci udžbenika u školskoj 2017/2018. godini neće se uzeti u razmatranje.

Iz Opštine obavještavaju roditelje učenika koji su dobili pomoć za nabavku udžbenika u školskoj 2016/2017. godini i one koji su zadužili na revers polovne udžbenike da su nabavljene/zadužene udžbenike dužni vratiti u Odjeljenje za društvene djelatnosti i javni servis Opštinske uprave Srebrenica u suprotnom njihovi Zahtjevi za pomoć pri nabavci udžbenika za školsku 2017/2018. godinu neće biti uzeti u razmatranje, navodi se iz Opštine Srebrenica.