I ove godine manifestacija “Đurđevdanski dani – Bratunac 2017”

U Bratuncu će se i ove godine održati tradicionalna šesnaesta kulturno-sportska manifestacija “Đurđevdanski dani – Bratunac 2017” koja počinje 30. arpila i traje do 6. maja.

Organizator ove manifestacije je Narodna biblioteka Bratunaca, a prema riječima Slavoljuba Mlađenovića program je sličan kao i proteklih godina.

“Ove godine imamo jednu novinu, a to je da će se umjesto biciklističke vožnje održati šetnja koju organizuje novonastalo planinarsko društvi “KIK” iz Bratunca. Manifestaciju će otvoriti planinarsko društvo šetnjom do Gradine i nazad u 10.00 časova”, rekao je Mlađenović.

Prvog dana, 30. aprila, od 20.30 sati na gradskom trgu nastupiće beogradski bend Negativ, a predgrupa je bratunački bend Fuzija.

Narednog dana, 1. maja, od 10.00 časova počinje tradicionalni turnir u šahu, turnir u tenisu je odložen, a u večerenjem terminu od 20.00 časova održaće se veče folklora.

“Teren za tenis još nije završen jer su izvođači radova prezauzeti, iako su već odavno probili rokove za završetak radova. Nakon završetka radova održaćemo turnir u tenisu”, objašnjava Mlađenović.

Za 2. i 3. maj od 18.30 časova planirano je održavanje stvaralaštva osnovnih škola gdje će učestvovati OŠ “Petar Kočić” Kravica, OŠ “Branko Radičević”, OŠ “Vuk Karadžić” i Dječije obdanište “Radost” Bratunca.

Tokom ove manifestacije biće odigrana predstava “Srbi” u izvedbi Ljubivoja Tadića 4. maja u 20.00 časova u Domu kulture Bratunca, a 5. maja održaće se likovna kolonija i nastup najmlađih iz vrtića kao i opštinski kros.

Kao i do sada, manifestacija se završava obilježavanje Đurđevdana, Dan opštine Bratunca, uz lomljenje kolača i bogosluženje.

Budžet za ovogodišnju manifestaciju je oko 14.000 KM, a pokrovitelj je Opština Bratunca.

You must be logged in to post a comment Login