Od septembra kreće škola za zdrav razvoj mozga i mentalnih kapaciteta djece

Proteklog vikenda u Bratuncu su održane promotivne edukative radionice za djecu od 4 do 12 godina u sklopu škole „Mali genijalac“ koja ima za cilj zdrav razvoj mozga i mentalnih kapaciteta djeteta.

„Malac genijalac“ je internacionalni edukativni sistem namijenjen zdravom razvoju dječijeg mozga, a od septembra u posebnom opremljenoj učionici biće pokrenut i u Bratuncu.

Inicijatori ovog programa u Bratuncu su Sara Prodanović i Danko Frančić.

„Na ovu ideju smo došli nakon razgovora sa prijateljima koji po ovom programu rade sa djecom u Beogradu, ali i drugim gradovima širom Srbije i BiH. Zamisao je da našoj djeci ponudimo nešto novo i drugačije, a u čemu do sada nisu imali prilike da se oprobaju“, kaže Sara.

Ona ističe da je cilj podsticanje i razvoj dječijeg mozga i intelektualnih sposobnosti još od najranijeg djetinjstva.

Škola nudi više programa i nivoa za rad, manje grupe i individualni pristup svakom djetetu.

„Riječ je o školi mentalne aritmetike, koja se zasniva na HIKARI metodu. Mentalna aritmetika predstavlja sposobnost računanja bez olovke, papira ili nekih drugih pomagala. Jedino pomagalo uz koje djeca uče i računaju je abakus, posebna vrsta računaljke, koja djeci pomaže da zamisle i vizueliziraju brojeve. To je naravno samo prva faza učenja. Kasnije kako djeca napreduju, složene matematičke operacije izračunavaju napamet“, objašnjava Sara.

Upis je u toku, a nastava kreće od septembra i održava se tokom vikenda, a traje tri školska časa.

„Nastava počinje u septembru, a završava se u junu, kada počinje raspust. U toku godine organizuju se kampavi i izleti na kojima se djeca upoznaju, druže i takmiče sa polaznicima drugih škola iz BiH i Srbije. Tu su i takmičenja na državnom nivou, ali i olimpijada“, kaže na kraju našeg razgovora Sara Prodabović iz programa „Mali genijalac“ u Bratuncu.

You must be logged in to post a comment Login