Oboljeli od multipla skleroze i ove godine u Gornjoj Trepči

I ove godine nastaviće se korištenje Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Gornja Trepča” za oboljele od multipla skleroze iz Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja oboljelih od multipla skleroze regije Birač Milan Stjepanović kaže da je prije nekoliko dana potpisan ugovor o nastavku korištenja bolnice za osiguranike Fonda zdravstvenog osiguranja RS i ovo je trinaesta godina koliko se realizuje program bez prekida.

„Ovo godine je zbog vanredne situacije sa pojavom virusa korona nešto kasnije potpisan ugovor. Pozivam korisnike na strpljenje jer zbog ove situacije neće moći korisiti usluge bolnice dok se stanje ne normalizuje“, ističe Stjepanović.

Stjepanović apeluje na sve ljude, posebno oboljele od multipla skleroze da se pridržavaju izrečenih mjera u borbi i prevenciji protiv virusa korone i da brinu o sebi jer je imunološki sistem kod ovih bolesnika narušen zbog čega dodatno moraju da povedu pražnju.

On kaže da svi oboljeli od multipla skleroze imaju mogućnost da borave po 21 dan u banji koja privremeno zaustavljaju širenje bolesti i olakšava tegobe oboljelima.

Ove godine očekuje se oko 300 korisnika ovog programa iz Repubike Srpske, osiguranika Fonda zdravstvenog osiguranja RS, koji će boraviti u Specijalnoj bolnice za rehabilitaciju “Gornja Trepča”.

Udruženje oboljelih od multipla skleroze regije Birač pokrenuto je 2000. godine i najstarije je udruženje ovog karaktera u RS i dalo je veliki doprinos i pomoć formiranju srodnih udruženja u drugim regijama ovog entitea.

Udruženje ima 109 člana od kojih je 45 iz regije Birač, među kojima je nekoliko novooboljelih.

You must be logged in to post a comment Login