Nošenje maski na otvorenom poštuje se u Srebrenici

Danas je stupila na snagu odluka Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom nošenju zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom kao i druge odluke u cilju zaštite stanovnika od virusa.

Sve do 16. novembra zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, te privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica, misleći na svadbe, krštenja, rođendane, proslave i drugi porodični skupove.

Obavezno je i nošenje maski na otvorenom i zatvorenom, osim djece mlađe od sedam godina i osoba koje se ae sportom, i držanje distance od dva metra.

U zatvorenim prostorijama, osim nošenja maske i održavanja fizičkog rastojanja od dva metra, svi moraju da se pridržavaju uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za boravak u zatvorenom prostoru, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja.

Nepoštovanje mjera zabrana biće sankcionisano u skladu sa Zakonom o javnom radu i miru i Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica, koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, da moraju biti zaštićeni maskom, da obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih, i pridržavaju se uputstava Instituta o organizovanju rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju.

Zaključkom Štaba ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6.00 do 24.00 časa do 16. novembra.

Pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića na način kako je navedeno odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj.

U Srebrenici nove mjere se poštuju

Na ulicama Srebrenice većina ljudi nosi maske kao i u zatvorenom prostoru, sprovode se mjere držanja distance i nošanja maski što govori o odgovornosti građana ove opštine.

Galeriju fotografija pogledajte na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login