Neizvjesno održavanje Dana Srebrenice ove godine

Sedamnaesta kulturno-sportska manifestacija “Dani Srebrenice 2020” bi u normalnoj situaciji trebala da počne krajem maja, ali ove godine neće početi u standardnom terminu.

Šef kabineta načelnika Srebrenice Vladan Milovanović istiće da zbog pandemije virusa karona nije pripremana tradicionalna manifestacija „Dani Srebrenice“.

„Pandemija virusa korona otkazala je sve manifestacije, okupljanja tako da je slučaj sa svim manifestacijama u našem gradu zbog čega nismo imali vremena ni da započeno sa pripremom“, ističe Milovanovič.

On kaže da postoji mogućnost da se manifestacija održi u drugom terminu, ali sve zavisi od epidemiološke situacije.

„Ono što mogu da kažem jeste da je teško bilo šta planirati jer sve zavisi od epidemiološke situacije i mjera Republičkog štaba za vanredne situacije koji će shodno tome donositi naredbe prema kojim svi moramo odgovorno da se ponašamo. Ako bude prilike da se tokom ljeta organizuje ova manifstacija, vrlo rado ćemo biti na usluzi našim građanima“, kaže Milovanović.

„Dani Srebrenice“ je manifestacija kada se održavaju razni kulturni, zabavni, sportski, kulinarski, edukativni i privredni sadržaju koja traje nekoliko dana i do sada je odražana šesnaest puta.

You must be logged in to post a comment Login