Nastavak pada broja osoba u izolaciji, nema zaraženih

Sa kriznih štabova iz Bratunca i Srebrenice saopšteno je da se smanjuje broj osoba u karantinu i da nema zaraženi, kao i da se preduzimaju sve mjere prevencije i zaštite.

U Srebrenici na evidenciji osoba pod nazdorom nalazi se 10 lica, 6 osobe u opštinskom karantinu, dok je u Bratuncu 20 osoba u samoizolaciji i 6 u opštinskom karantinu.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujićić uputio je apel ljudima da zbog lijepog vremena i nastupajućih praznika poštuju mjere i okupljanja svedu na minimalan broj, u krugu porodice.

„Danas smo imali sastanak sa načelnikom Milića gdje je dogovoreno da se na teritoriji ove opštine, u Derventi, postavi punkt za kontrolu osoba i dezinfekciju vozila kako bi se smanjila mogućnost zaraze u Bratuncu i Srebrenici. Već ranije bratunački štab postavio je dva punkta, a sa ovim biće pojačana kontrola svih lica koja ulaze u ove opštine“, rekao je Grujičič.

Štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama opštine Srebrenica danas je odlučio da zatvori put Žepa – Luka, a istaknuto je da skoro niko nije ispoštovao naredbu o uklanjanju čamaca iz Drine i jezera Perućac zbog čega će se fomirati komisija koja će uz podršku Granične policije BiH zapečatiti čamce ili ih izvući na obalu.

Odlučeno je da se mjere dezinfekcije ulica obavljaju jednom sedmično i da to, kao i do sada radiće Komunalno preduzeća „Polet“, a da se uključi Teritorijalna vatrogasna jedinica Srebrenica u podršci i dezinfekciji.

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bratunac nastavlja provođenje mjera, koje su donesene s ciljem zaštite stanovištva od pojave virusa korona u Bratuncu.

Na današnjoj sjednici konstatovano je da se redovno provodi dezinfekcija javnih površina, poslovnih i stambenih objekata na cijelom području ove lokalne zajednice, kao i da se na punktovima u Konjević Polju i Polomu, pored dezinfekcije vozila, vrši kontrola ulaska lica na teririju opštine Bratunac, u skladu sa naredbom komandanta štaba, načelnika opštine Nedeljka Mlađenovića, koja će se primjenjivati do 13. aprila.

Bratunački štab razgovarao je ranije o stavljanju u opštinskih karantin lica koja dolaze iz mjesta gdje su registrovani slučajevi virusa, a sve kako bi se zaštitlio loklano stanovništvo i smanjilo kretanje.

You must be logged in to post a comment Login