Naredne godine koncesija za eksplotaciju kamena u Srebrenici

U Srebrenici bi naredne godine trebalo da počne sa radom preduzeće Dacit za eksplotaciju kamena iz kamenoloma Skakavac.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić najavio je da će formirano preduzeće Decit do kraja godine dobiti koncesiju od nadležnih ministarstava za eksplotaciju kamena iz kamenoloma Skakavac.

Na naš zahtjev iz Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske rekli su nam da je pokrenuta koncesija, a da je Opština Srebrenica dala pozitivno mišljenje, a čekaju se odgovori i drugih ministarstava nakon čega će se ovo pitanje naći pred Vladom Republike Srpske. Nakon toga biće raspisan javni poziv gdje će biti izabrano preduzeće koje će dobiti koncesiju.

Iz ministarstva kažu da bi se dodjela koncesija za eksplotaciju kamena iz kamenoloma Skakavac trebala obaviti u narednih pola godine jer je ovaj proces još na početku.

Načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj opštine Srebrenica Cvijetin Maksimović ranije je rekao da Opština Srebrenica je uradila sve što su od njih tražila ministarstva i da se nada da će proces uskoro biti završen.

“Predužeće Decit je več registrovano i uputili su zahtjev za koncesiju nakon čega će uposliti 25 radnika. To je izolacioni materijal koji se koristi u građevinarstvu i veoma je tražen na svjetskom tržištu. Ideja jeste da se na našem području izgradi fabrika kamene vune koja će zapošljavati oko 25 radnika“, rekao je Maksimović.

You must be logged in to post a comment Login