Najviše studenata na elektrotehničkom fakultetu

Opština Bratunac jedna je od rijetkih opština u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini koja izdvaja značajna sredstva iz budžeta za stipendiranje studenata.

U školskoj 2018/2019. iz budžeta se finansira 168 studenata na četiri i osam mjeseci sa po 100 KM mjesečno, a izdvoji se ukupno 120.000 KM.

Najviše studenata je na elektrotehničkim fakultetima, njih 29, za deset manje je na medicinskim fakultetima, dok je 15 studenata na građevinskim studijama, a 13 na pedagoškim.

Po jedan student je na FON-u, srpskom, engleskom i francuskom jeziku, tehnološko-metalurškom fakultetu, istoriji, bezbjednosnim naukama, fakultetu sporta i fizičke kulture, političkim naukama, visokoj tekstilnoj strukovnoj školi, visokoj hotelijerskoj školi i pomorskom fakultetu.

Od 168 studenata, koliko ih stipendira Opština Bratunac, 98 je djevojaka i 70 momaka.

Najviše studenata je na studijama u Novom Sadu, 52, Beogradu 34, Istočnom Sarajevu 21, dok je po jedan student u Kotoru, Kragujevcu i Tuzli.

Od ukupnog broja studenata čak 104 studenta iz Bratunca obrazuje se u Srbiji, samo jedan u Crnoj Gori i 63 studenta pohađa neki od univerziteta u Bosni i Hercegovini.

„Sa stipendiranjem studenata krenuli smo 2004. godine kada smo stipendirali 15 studenata i taj broj je godinama rastao i ove godine obezijeđena i potpisali smo 168 ugovora o stipendiranju. Posebno ističem da Bratunac ima veći broj izuizetnih studenata na raznim fakultetima u Srpskoj i Srbiji i da svojim dobrim rezultatima dostojno predstavljaju svoju opštinu“, rekao je načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović.

You must be logged in to post a comment Login