Na više lokacija u Srebrenici prijavljena klizišta

Na više lokacija u srebreničkoj opštini prijavljena su klizišta, rečeno je iz Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica.

Kiša i snijge na nekoliko lokacija pokrenula su klizišta na teritoriji ove opštine, a jedna porodica je ugrožena.

Iz Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica kažu da su slučajevi prijavljeni u naselju Kazani i selu Gaj.

Emir Jašarević, kome je velika količina zemlje pala na zadnju stranu kuće, kaže da se obratio nadležnim u Opštini Srebrenica.

“Jutros sam bio u Opštini Srebrenica, obećali su poslati nekoga da vide o čemu se radi. Takođe dobio sam obećanja da će mi pomoći oko sanacije klizišta i zaštitnog zida. Ja sam već počeo da sklanjam zemlju, šta da radim drugo kada zemlja, betonski elementi vrše pritisak na kuću”, kaže Emir, kojeg je klizište iznenadilo u petak u večernjim satima.

Odmah po prijavam ekipe Civilne zaštite i Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica izašle su na teren kako bi se utvrdila šteta i kako bi Opština Srebrenica pomogla, koliko je u mogućnosti, rečeno je za naš portal.

You must be logged in to post a comment Login