Na prodaju: Znate li koliko vrijede nagrade Opštine Srebrenica

Na poznatom sajtu za objavu oglasa o kupoprodaji, Olax.ba u ponudi je Zahvalnica Opštine Srebrenica za izuzetan doprinos razvoju i prosperitetu opštine Srebrenica i njenih građana.

Jedno od značajnijih priznanja Opštine Srebrenica povodom Dana opštine, 11. mart, pojavilo se na prodaji za svega 15 KM.

Radi se o nagradi koja je stara nekoliko godina, što se može zaključiti prema dizajnu u poređenju sa ovogodišnjom koje su uručene.

Prema riječima osobe koji je pomenutu plakteu postavio na prodaju, istu je dobio u zamjenu za robu, a plaketa je juče zvanično prodata.

Ovim se postavlja pitanje koliko vrijede priznanja Opštine Srebrenica kada se prodaju za manju sumu nego je njihova realna cijena, barem ona koliko košta sama izrada zahvalnice, i koliki je značaj ovih priznanja.

Godinama Dan opštine Srebrenica je momenat kada se mnogim istaknutim pojedincima i kolektivima uruče nagrade, dok one važnije se uručuju i mnogim političarima, ali često i drugim koji nagrade ne zaslužuju, ali ih dobiju.

Najveća priznanja obično su uručena „najvećim“ ljudima koji su pomogli razvoj Srebrenice i dali neki doprinos, konkretno novac za Srebrenicu.

Većinom se ti ljudi i ne pojave na Svečanu skupštinu opštine Srebrenica, a takva nagrada im ne znači mnogo.

Već neko vrijeme mnogi Srebreničani su sugerisali i predlagali da bi Dan opštine Srebrenica trebao da promoviše svoje građane i da ovo bude njihov dan kada se njima uručuju nagrade, da se svede na lokalni nivo.

Zbog toga što Srebrenica nema adekvatnu salu za proslavu, svečani prijem povodom Dana opštine Srebrenica obilježava se u Bratuncu.

O tome koliko vrijedi ova nagrada govori i to koliko vrijedi ovaj dan i građanin Srebrenice koji od ponedjeljak do nedjelje u njoj živi, a kojih je sve manje.

You must be logged in to post a comment Login