Muzički karneval na ulicama Srebrenice

Danas je u Srebrenici obilježen mali jubilej, pet godina od otvaranja muzičke kuće, i devet godina rada Udruženja „Kuća dobrih tonova“ Srebrenica.

Veliki broj djece, roditelja i prijatelja Kuće dobrih tonova razbudio je danas Srebrenicu, muzičkom šetnjom, muzikom, nasmijanim licima uspavani grad.

Umjetnički direktor Kuće dobrih tonova Ismar Porić čestitao je ovaj rođendan rekavši da je za devet godina kroz muzički program prošlo oko 1.150 djece iz Srebrenice, Potočara, Skelana i Bratunca i da je proteklih godina održan veliki broj koncerata u više zemalja, a uručena su i velika evropska priznanja za rad ovog udruženja.

On se zahvalio svima koji su pomogli da ova ideja živi i opstane sve ove godine. Za narednu godinu najavio je obilježavanje desete godišnjice rada i mnogo aktivnosti, a već u maju ova muzička inicijativa ima koncerte u Njemačkoj i Sloveniji.

Doraja Eberle, osnivačica humanitarne organizacije “Bauern Helfen Bauern” iz Salzburga koja je jedan od glavnih finansijera i osnivač Kuće dobrih tonova kaže da je ponosna onim što je do sada urađeno i da očekuje da će ova priča biti nastavljena još mnogo godina jer je muzika najbolji način kako se ruše predrasude i gradi bolja budućnost.

Kuća dobrih tonova iz Srebrenice je multietnički muzički projekt pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Skelana koji okuplja više od 350 djece od 2 do 17 godina. Program se realizuje od 2012. godine i besplatan je za svu djecu.

Galeriju fotografija pogledajte na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login