Mlađenović: Proteklih godina u Bratunac investirano 100 miliona KM

Samo u prošloj godini na teritoriji Bratunca realizovano je oko 50 miliona KM u kapitalne i investicione projekte čime je ta godina jedna od najznačajnih u ovom mjestu.

Načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović kaže da ba bi svi trebali biti zadovoljni postignutim rezultatima ove lokalne zajednice i poželio je da ova godina bude još bolja.

“Završen je Dom zdravlja, most, treba da se radi granični prelaz, pristupna saobraćajnica, završava se sistem za navodnjavanje, završen je projekat vodosnabdijevanja Bratunca koji nije urađen u proteklih 50 godina”, kaže Mlađenović.

Mlađenović ističe da postoje problemi tokom godine posebno oko formiranja skupštinske većine gdje se potroši najviše vremena, a smatra da su neki projekti mogli brže da se realizuju, no raspisivanje konkursa, tenderske dokuemntacije, žalbi je obično najduži dio koji usporava projekte.

Mlađenović ističe da je više od 70 problema građana Bratunac riješeno ali ostalo je još toga.

“Preostaje nam da riješimo otpadne vode, nešto saobraćajnica i na kraju da izgradimo zgradu opštine i sa tim mi ćemo završiti sve infrastrukturalne projekte”, rekao je Mlađenovi i dodao da razvoj poljoprivrede i privrede teče sam po sebi kroz tekuće projekte.

Iako su svi rokovi oko izgradnje mosta između Bratunca i Ljubovije odavno probijeni, Mlađenović kaže da jedan od ciljeva u ovoj godini završiti granični prelaz i pristupne saobraćajnice.

U planu je i završetak regionalnog puta Drinjača- Bratunac-Skelani kao i izgradnja nove zgrade Opštine Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login