Milion evra Saudijske Arabije uskoro na raspolaganju Srebrenici

U Banjaluci danas je potpisan ugovor o saradnji na projektu obnove određenog broja kuća u Srebrenici i projekta ekonomske podrške od strane Kraljevine Saudijske Arabije za Srebrenicu u vrijednosti od milion evra.

Ugovor su potpisali ministar za izbjeglice i raseljenja lica Republike Srpske Davor Čordaš i načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić.

O donacija od miion evra govorilo se u septembru i tada je planirana izgradnja 55 kuća za mlade bračne parove i razvoj poljoprivrede čime se želi ulagati održivost i zadržavanje ljudi u opštini Srebrenica.

Kako javlja Fena, oko 900.000 KM biće izdvojeno za održivost povatka, nabavku plastenika i objekata za stočarstvo. Čordaš je ukazao na značaj tog projekta, a načelnik Srebrenica Mladen Grujičić je dodao da će se ta lokalna zajednica potruditi da se ta sredstva iskoriste transparentno i da pomoć dođe onima kojima je najpotrebnija, posebno ljudima koji žive u Srebrenici.

Iz Opštine Srebrenica rečeno je da je cilj projekta je da se na području Srebrenice izvrši obnova određenog broja kuća i pruži ekonomske podrške u održivom povratku.

You must be logged in to post a comment Login