MC Potočari: Ove godine više od 115.000 posjeta

Velika posjeta Memorijalnom centru Potočari bila je i prošle godine gdje je zabilježena broj od 115.390 107.015 posjetilaca, za osam hiljada više nego 2018. godine.

Kako je saopšteno iz Memorijalnog centra Potočari najviše posjeta zabilježeno je tokom jula, 37.700, dok je na dan komemoracije bili oko 20.000 ljudi.

Najviše posjeta bilo je od aprila do oktobra, dok je u zimskom periodu evidentiran manji broj posjeta.

“Memorijalni centar Srebrenica-Potočari i ove godine u organizovanim grupama posjetilo je 40.491 posjetilaca, što je za oko 3.500 više u odnosu na prošlu godinu. Od tog broja 24.259 su domaći posjetioci, a 16.232 strani. Radi se o organizovanim grupama koje prethodno najave posjetu Memorijalnom centru. Isto tako zabilježili smo najmanje toliko posjetilaca koji posjete Memorijalni centar bez prethodne najave ili u tzv. individualnim posjetama”, navodi se.

Kako je saopšteno, od posjeta iz stranih zemalja, najviše posjeta bilježimo iz SAD, Australije, Turske i Italije. MC Srebrenica-Potočari posjećuju ljudi iz cijelog svijeta. Ove godine evidentan je porast posjeta iz stranih zemalja, što je i očekivano, jer je povećan broj turista u Bosni i Hercegovini.

Iz MC Potočari pozivaju sve posjetioce da svoje grupe trebaju blagovremeno najaviti.

You must be logged in to post a comment Login