Lokalna vlast treba da obezbijedi uslove za nove investitore

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić rekao je da ovaj entitet i Srebrenica mogu otvoriti nekoliko stotina radnih mjesta ukoliko se osiguraju potrebni uslovi zainteresovanim investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Omana, Kuvajta, Libanona.

Salkić je u razgovoru sa Faktor rekao da postoji mogućnost za višemilionsko ulaganje u banjski turizam, proizvodnju hrane sa investitorima koji već imaju razvijene biznise u Federacii BiH i da lokalne vlasti trebaju da obezbijede uslove za dolazak investitora.

“Ukoliko im se osigura povoljna klima, oni su spremni revitalizirati kompletnu Banju Guber čime bi se Srebrenica preporodila. S druge strane, vrlo su zainteresirani za proizvodnju hrane i njihove namjere su vrlo ozbiljne. Vidjećemo koliko su lokalne vlasti zainteresirane i spremne da pomognu i otvore vrata ovim investicijama. Riječ je o višemilionskim ulaganjima”, rekao je Salkić za Faktor.

On je istakao da su investitori zainteresovani i za ulaganja u Banja Luku gdje žele da izgrade spa centar i hotel, a interesovanje je i za ulaganja u poljoprivredu, a za Srebrenicu je najvažnije pokretanje Banje Guber.

You must be logged in to post a comment Login