KUD „Most“ Bratunac na internacionalnom festivalu folklora u Grčkoj

Kulturno-umjetničko društvo „Most“ iz Bratunca danas je otputovala u Grčku na 17. Internacionalni festival folklora “Magic of the Green Island” koje će se održati od 25. do 30. juna na Tasosu.

Ovo je prilika da se pradstavi bratunačko društvo na jednom velikom festivalu folklora čime se pored igara, istorije i tradicije predstavljaju sve ljepote i potencijali ova opština kroz filmove, narodnu nošnju, hranu i proizvode.

Na 17. Internacionalnom festivalu folklora “Magic of the Green Island” ove godine se očekuje nastup više od dvadeset ansambala iz preko deset zemalja.

Pored predstavljanja KUD-a „Most“ ovo će biti i prilika za predstavnike Opštine Bratunac da ostvare veze sa Grčkom i prvrednicima iz ove zemlje.

Kulturno-umjetničko društvo „Most“ Bratunac osnovano je 2018. i nastavlja rad Folklornog ansambla „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac koji je osnovan 2013. godine u okviru SDKPD „Sveti Vasilije Veliki“ Bratunac, a učesnik je brojnih međunarodnih festivala širom Republike Srpske i Republike Srbije, kao i kulturnih i humanitarnih manifestacija na kojima je tradicionalnim igrama i pjesmama iz podrinjskog kraja predstavljena opština Bratunac.

Društvo ima više od 140 članova raspoređenih u pet sekcija.

You must be logged in to post a comment Login