Još jedno okupljanje Srebreničana i dobrih ljudi

U Srebrenici je sinoć održana deveta manifestacija “Kao nekad prije” koja ima za cilj da pokaže kako se nekad živjelo prije, okupi sve dobre ljude i Srebreničane, te prikaže mladim generacijama koliko je važno druženje, bez obzira na vjeru i naciju.

U prepunom kafiću Royal u Srebrenici bilo je kao nekad prije na Lovcu, Domaviji, ili u Gradskoj kafani, uz osmjehe, druženje, piće i zabavu.

Kao i svke godine na manifestaciji se okupe ljudi iz čitavog svijeta, od Srebrenice do Melburna, a cilj im je isti da se ponovo sretnu i pokažu novim generacijama dušu Srebrenice.

“Ovaj put će to biti u dosta skromnijem izdanju a cilj nam je da se ne prekida tradicija održavanja iste. Nadam se da će naredne godine biti osigurani minimalni uslovi da se ova manifestacija vrati u svoj kolosjek, te da ćemo ponovo imati kulturno-sportsko-privrednu manifestaciju”, kaže Faruk Smajlović.

Na koncertu nastupio je stari srebrenički bend Inat koji je ponovo počeo da se okuplja tamo gdje je sve i u počelo, u Srebrenici, kao i bend Afera.

Dobra zabava trajala je do iza ponoći, a već narednih dana Srebrenica se vraća u svoju svakodnevnicu.

You must be logged in to post a comment Login