JICA zainteresovana za povratak u Srebrenicu

Opštinu Srebrenica danas je posjetila delegacija Japanske agencije za međunarodni razvoj (JICA) na čelu sa Keudži Hašimotom.

Najavili su israživanje kako bi se došlo do rezultata desetogodišnjeg projekta, koliko je  pomirenju među narodima koji ovdje žive jer je to bio cilj projekta, ali i da se dobiju informacije sa terena.

“Na osnovu sagledavanja tih odnosa i sprovedenog istraživanja želimo da utvrdimo da li je politička situacija u Srebrenici stabilna ili nije i koliko je naš projekat ruralnog razvoja doprinio pomirenju među ljudima na terenu”, rekao je Hašimoto.

Načelnik Srebrenice rekao je da je ova lokalna zajednica spremna da nastvi projekat sa ovom agencijom i da je izuzetno važna za ovu opštinu.

“Dobio sam odgovor da postoji mogućnost nastavka djelovanja Japanske agencije za međunarodni razvoj u ovoj opštini pod uslovom da kandidujemo neke izuzetno zanimljive i korisne projekte koji će fascinirati rukovodstvo ove agencije, a mi imamo dobrih ideja i očekujem da će doći do produženja saradnje ove opštine sa Japancima”, rekao je Grujičić.

Foto: Miro Pejić

You must be logged in to post a comment Login