Izviđački kamp na Rajskoj plaži kod Bratunca

Šestu godinu kako nekoliko izviđačkih odreda iz Srbije boravi na Rajskoj plaži kod Bratunca gdje vrše obuku za mlade izviđače i upoznaju ih sa prirodom.

Odrasti, a ne biti član odreda izviđača je nešto gdje propustite mogućnost da učite o pririodi, druženju i ljudima.

Zajednica izviđačkih organzacija Srbije (ZIOS) i ove godine boravi na Rajskoj plaži gdje učestvuje 15 izviđača iz Novog Sada, Beogada, Šapca, Majura i Vranja koji prolaze školu taborovanja.

“Na poziv Turističke organizacije Bratunac, od 2013. godine, ovdje na Rajskoj plaži organizujemo već tradicionalne tabore gdje mladi izviđači uče o signalizaciji, topografiji i drugim stvarima koja se tiču logorovanja”, kaže Dobrica Velimirović iz ZIOS-a.

On je rekao da je od ove godine, pored redovnih aktivnosti u prirodi, u programu i spasavanje na vodi koje će proći izviđači.

“Ovo je izuzetna lokacija za sve ono što mlad izviđač treba da prođe, a veoma nam znači gostoprimstvo domaćina i divna priroda”, ističe Veselinović.

Tabor za mlađe izviđače traje od 15. do 24. jula nakon čega dolaze stariji izviđači i brđani koji uzimaju učešće na bratunačkoj regati.

Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije Bratunac, kaže da je Opština Bratunac i ove godine izdvojila značajna sredstva za uređenje ovo poznate lokacije i da je cilj da se obogati turistička ponuda Bratunca.

Rajska plaža svake godine ugosti veliki broj turista i nezaobilzna je destinacija uz rijeku Drinu.

You must be logged in to post a comment Login